3 de desembre del 2012

WINSTON CHURCHILL. INFANTESA


Escriure sobre aquest personatge en un sol escrit seria molt pesat pel lector, i ho dividiré en tres parts:

- infantesa
- joventut i
- edat adulta

En aquesta part escriuré sobre l’ infantesa de Winston Churchill.

SIR WINSTON LEONARD SPENCER CHURCHILL va néixer dins de la família aristocràtica dels Ducs de Marlborough al palau de Blenheim, el 30 de novembre de 1874. Era el tercer fill de LORD RANDOLPH CHURCHILL, 7º DUC de MALRBOROUGH, i que fou un polític carismàtic i ministre de hisenda, jugador i bevedor va morir als 46 anys per culpa de una paràlisis corporal.

La seva mare Lady Churchill de soltera Jenny Jerome era filla d’un financer Novaiorquès.

De nen Winston va ser ignorat pels seus pares , l’ única persona que de veritat li va donar amor i tendresa va ser la mainadera Elizabeth Anne Everest.

Com tot nen de casa bona va anar d’ internat en internat fins que al 1888 va ingressar al internat Harrow Scholl on era un adolescent molt rebel que ho suspenia tot i era castigat sovint. En la seva estada a Harrow rarament era visitada per la seva mare, que ell adorava en bogeria i que li enviava cartes per demanar que

El visites més sovint o que li donessin permís per anar-la a veure.

Tot ho suspenia menys matemàtiques i historia on sovint estava col·locat entre els millors alumnes El seu fracàs a l’escola el va justificar com un acte de rebeldia contra el seu pare,malgrat això va aconseguir ser campió d’esgrima de la escola i també va destacar escrivint assajos amb angles (actualment a Harrow existeix un premi Churchill que s’otorga a assajos en anglès).

La experiència de la seva solitària i desolada infantesa la va arrossegar dins seu tota la vida.

El següent escrit serà sobre la joventut de Sir Winston.

JORDI RIBAS i CARBÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada