13 de gener del 2020

ANSU FATI I CARLES PEREZ



Diuen que d’un gran mal en surt un gran bé. 

Quan durant aquest estiu es van conèixer les lesions de Leo Messi, Luis Suárez i Ousmane Dembélé, la major part de l’afició culer es va posar les mans al cap, preocupada pel fet de no tenir l’habitual trident. A la Masia en canvi, respiraven tranquils. Sabien que les lesions dels tres atacants presentava una enorme oportunitat per a dos joves futbolistes que, fins aquell punt, havien despuntat a les categories inferiors: Ansu Fati (Guinea-Bissau, 31 octubre 2002) i Carles Pérez (Granollers, 16 de febrer 1998). 

Aquella oportunitat s’ha convertit en realitat. Des de aquelles inoportunes lesions, en Carles Pérez s’ha entrenat i jugat amb el primer equip signant un nou contracte. Mentre que Ansu Fati és el golejador més jove del Barça a la Lliga. 

Era impensable preveure una doble irrupció d’aquest abast, però així ha estat. 

L’Ansu és inconformista i autoexigent, capaç de fer coses no habituals: si pot inventar inventa. Li agrada més el joc creatiu que l’efectiu, cosa que per tots els entrenadors que ha tingut li han intentat corregir. Perquè conciliï totes dues coses però sense tallar-li el “jogo bonito”. 

En Carles s’incorporà al cadet B, procedent de l’Espanyol. Primer era el típic jugador que sempre feia el mateix: conduïa la pilota de fora cap a dins. Però per sort, els entrenadors que ha tingut l’han ajudat a saber triar millor que cal fer en cada cas. 

Sense pilota va molt bé a l’espai, es mou entre línies i també és un bon defensor. 

Talentosos i inconformistes per naturalesa, Ansu Fati i Carles Pérez representen millor que ningú la generació Z, aquella que emmarca les persones nascudes entre finals dels 90 i principis de segle XXI. 

Són present i futur.

*Nota de l'autor: L'article va ser publicat el 13 de gener del 2020. A posteriori, en Carles Pérez ha sigut venut a la Roma per 15 milions d'euros amb una opció del Barça de recompra a partir de 25 milions d'euros. 

JORDI RIBAS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada