19 d’abril del 2010

LA INDEPENDENCIA DE CATALUNYA

Diumenge 28 de Febrer, a molts pobles de catalunya, es van fer consultes on els ciutadans votaven si volien la independencia de Catalunya o no.
Aquest fenomen (impensable fa 10 anys), està provocat: per les promeses incomplertes del President de l´estat Espanyol: Jose Luis Rodriguez, del nou estatut de Catalunya i del Tribunal constitucional que només fa que retallar a doll molts punts de les noves lleis, per convertiro tot en un altre “café para todos”.
També a fora de Catalunya, hi ha crispació i odi de certa gent que no coneix la realitat del nostre país.
Aquesta és una història que es remonta a varis segles enrrera, on alguns espanyols, van intentar fer desapareixer: la cultura, l´idioma i les nostres Institucions(Per ara no ho han aconseguit…).
Ara per ara per ha aparegut: El català emprenyat (de tantes injusticies que hem patit,l a del nou Estatut, és la que ha fet vessar el got…), que com el que era una anécdota, el referemdum d´Arenys de munt, S´ha convertit en una taca d´oli que s´está estenent per tota la geografía catalana.
Ara per ara, ja están sortint noves generacions de catalans, que no tenen por del passat recent (Guerra civil i 36 anys de dictadura Franquista), i tenen una identitat nova i diferent que la dels postres pares i avis o sigui: Nomes ens sentim catalans.
Quan comentes això,hi ha gent que s´ofen diente:”es que eres tan Catalan”, com si fossim una raça superior, o “eres un separatista”com si fossim de la E.T.A, tot això amb tot el seu menyspreu.
Les noves generacions de catalans (sigui quina sigui la seva llengua materna), aprenen a parlar cada dia més rapid el Català, i si la cosa evoluciona bé, en tres o Quatre generacions més: el sentiment Catalanista es veurà multiplicat per milers i milers de ciutadans.
Lavors tindrem la força per demanar a Madrid, el que ens pertany i el que sobri tornar-ho a l´Estat Espanyol; Pero si no és axí: tindrem tot el dret de demanar la autodeterminació.

Jordi Ribas Carbí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada