17 de febrer del 2020

EL JOCKER


Desprès d’interpretacions memorables del jocker de Jack Nicholson, Heath Ledger i Jared Leto, amb el director Todd Phillips, Joaquin Fenix li dóna al personatge una altre volta de cargol, al mític dolent de DC Comics. El director del icònic malvat de Batman “independizat” va escriure el guió amb l’actor nord-americà d’origen porto-riqueny Joaquin Fenix en ment (guanyador de l’Oscar al millor actor per aquesta pel·lícula aclamada pel públic i la crítica). 

Necessitaven a algú com ell, sense por a les càmeres. Phoenix es va adonar que era una pel·lícula completament diferent a les altres, on tindria l’oportunitat d’enfrentar-se al Jocker com a esser humà, des de dins d’Ell en Jocker no tem a res, és irreverent. 

Joaquin diu: “Mai m’ho he passat tant bé interpretant un personatge, quanta més energia posava de la seva part, més rebia a canvi”. 

Sense sortida, un còmic fracassat, Arthur Fleck (Phoenix), és agredit per una banda de violents matons mentre volta per Gotham City vestit de pallasso. 

El director Todd Phillips furga en els seus orígens i ens presenta a un Fleck menyspreat per la societat que camina pels foscos carrerons de la demència, amb la naturalitat amb que s’ha anat transformant en el geni criminal als que tots coneixen com a Jocker. 

Jordi Ribas 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada