9 de novembre del 2015

LA GUERRA DE LES GALAXIES O STAR WARS


Nacionalitat: E.U.A

Director: George Lucas

Actors: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Peter Cushing, Alec Guinnes, Anthony Daniels, Keni Baker, Peter Mayhew, David Prowse…

Any: 1977

Ningú esperava que la pel·lícula del guionista/director George Lucas, un western de ciència ficció amb un repartiment pràcticament desconegut, fos un èxit. Els caps de l’estudi convençuts del fracàs li van donar alegrement a Lucas, sense cobrar-li res, els drets de comercialització de tots els productes relacionats amb la guerra de les galàxies. És veritat que no es van adonar de l’enorme potencial de la pel·lícula, i mai van pensar que donaria tant: dues continuacions, tres preqüeles que expliquen els orígens de Darth Vader, dibuixos animats, jocs informàtics, joguines, bandes sonores, llibres, vendes enormes de vídeos, DVD i Blue-ray, llaminadures, peces de vestir, roba de llit, aliments, i fins i tot l’estrena el 18 de desembre del 2015 de la continuació molt esperada de la pel·lícula que és la continuació de la trilogia original i per tant la setena de la saga galàctica (Stars Wars VII, el despertar de la força).

La pel·lícula va costar 11 milions de dòlars i va recaptar més de 460 milions de dòlars.

El film explica la història d’un jove tossut Luke Skywalker (Mark Hamill) que al ser assassinats els seus tiets per les tropes imperials, s’uneix a un vell cavaller Jedi Ben “Owi-wan” Kenobi (Alec Guinnes), a dos robots C3PO i R2-D2, un fanfarró contrabandista (Harrison Ford) i l’amic del contrabandista, un alt, pelut i corpulent Wokie anomenat Chewaca, per rescatar una princesa, Leia Organa (Carrie Fisher) de les urpes d’un malvat amb una armadura i un casc intimidadors que es diu Darth Vader.

George Lucas es va avançar vint anys abans que les imatges per ordinador poguessin utilitzar-se. Lucas va fer servir models detallats, fotografia intel·ligent i exteriors ben escollits. Les escenes que mostren el desèrtic planeta natal de Luke Skywalker, Tatooine, per exemple, es van filmar en complicats decorats construïts a Tunísia.

Lucas també va crear una mitologia de personatges, llocs i objectes que han fet seus tant petits com adults i que és vigent a hores d’ara. Va fer un món, un nou estil de cinema i una inoblidable òpera sobre l’espai exterior que encara avui ningú ha superat.

JORDI RIBAS 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada