21 de novembre del 2016

PERILL! ARRIBA EL FEIXISME


Ningú es pensava que el facciós, masclista, xenòfob de Donald Trump arribaria a guanyar la presidència de la primera potència mundial. Els nord-americans de classe obrera, el 95% de raça blanca i alguns hispans i negres van trencar la bombolla de l’alternança de republicans i demòcrates al poder.

Els E.U.A. des de finals dels noranta pateixen una greu recessió i, ni vuit anys a la presidència del republicà Bush fill ni dos legislatures del demòcrata Barack Obama, han satisfet amb mesures contra la crisis a la majoria silenciosa d’aquest país.

En aquestes eleccions la gent no podia veure a la Hillary Clinton, que si guanyava, perpetuava a la Casa Blanca, la dinastia Clinton ja que el seu marit Bill ja havia estat president de Nord-Amèrica.

En Trump no té ni idea de política, però les animalades que ha arribat a dir com: la muralla que vol construir a tota la frontera amb Mèxic, expulsar a milions de sense papers hispans, anar a per totes amb els islamistes, el masclisme que emana en la seva campanya… Va convèncer a molta gent que està al atur i que es senten abandonats per l’administració federal.

Des de Europa ens fa por les barbaritats que pot fer en Trump, però també hem de pensar que tenim més perills aquí amb el PP i Rajoy a l’estat español, amb Erdogan a Turquia, amb Putin a Rússia, amb Le Pen a França…

Senyors i senyores que Déu ens agafi confessats!

JORDI RIBAS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada