23 de setembre del 2013

ELS PRIMERS PASSOS DE WINSTON CHURCHILL A LA POLITICA.


Al tornar de Sudàfrica,C.CH.,es va tornar a presentar a les eleccions com a diputat al parlament Britànic disputant-se amb dos candidats més guanyar al districte de Oldham a les eleccions del 1900.
Va ser escollit ,però en lloc d’ assistir a la obertura del parlament, Va decidir marxar de gira per tot el Regne Unit i els E.U.A. pronunciant discursos i va aconseguir recaptar 10.000 lliures ( S’ha de tenir en conte que els membres del parlament Britànic, no cobraven cap sou i Winston no era ric encara que la seva família era influïen.
En un dels seus discursos a Nord-America ,Mark Twain ,el va presentar com a orador també va sopar amb Theodeore Roosevelt en aquell moment , vicepresident dels Estats Units.
Ell era del partit conservador ,però, al 1904,l’ insatisfacció de w. ch. amb ells i la seva atracció pel partit laborista ,era tal,que desprès de un recés al parlament,ell creua la sala i s’asseu a les cadires dels laboristes.
A les eleccions següents,va canviar de districte electoral i es va presentar pel de Manchester North-west,aconseguint un lloc al parlament Britànic.
Entre 1903 i 1905 W.CH escriu una biografia del seu pare (Lord Randolh Churchill),fou publicada al 1906,i aclamada com una obra mestre,en aquest llibre surten suavitzades , algunes de les característiques menys atractives de són pare. 
En W.CH. es va enamorar de Clementine Hozier,una dona de brillant Intel·lecte i gran bellesa,però,amb falta de recursos econòmics.
El 1907fou inclòs al consell privat del rei Eduard VII any desprès l´ anomenen ministre de comerç.
El 2 de setembre de 1908 W. CH. es casa amb la Clementine a Sta.Margaret’s Westminster.
Al llarg del seu matrimoni van tenir cinc fills:
La Diana,la Sara,la Marigold (es va morir a la seva infància ),En Randolph ,i la Mary:
-La Sara va actuar amb en Fred Astaire a la pel·licula “Royal Wedding”.
-La mary, va escriure un llibre sobre els seus pares
I el fill,en Randolph i els seus nets Nicholas Soames i Winston ,també van ser membres de parlament britànic.
Quan no estava a Londres en Winston vivia a Chartweff house a Kent,casa a la qual tenia un especial aprèci,la van comprar al 1922 i la van mantenir fins a la mort del Premier britànic.
En aquesta llar el primer ministre va escriure molts llibres i també es va dedicar a la pintura.

JORDI RIBAS (dedicat al Javier i a la Laura)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada