https://www.lavanguardia.com/cartelera/peliculas/categoria-7-el-fin-del-mundo-m-15115
Encara que la majoria dels científics no dubten del canvi climàtic, alguns no hi creuen, i si estan d’acord, neguen que sigui per culpa de la mà de l’home.
En la conferència de Nacions Unides del 2015 sobre el canvi climàtic a París, els experts van dir que és extremadament probable que el 95% de l’escalfament global sigui obra de l’home.
Molts negacionistes estan emparats per l’ala més conservadora del partit republicà dels Estats Units d’Amèrica i grups similars a Europa i Austràlia.
Uns experts danesos a l’Àrtic van trobar probes de que el desglaçament d’aquest casquet Polar, està als nivells de l’últim desglaç fa 5000 anys. Pels nostres amics negacionistes la notícia els hi va servir per defensar la seva postura immobilista, no volen veure que aviat dins d’uns anys la situació serà irreversible i al fondre’s el Pol Nord les conseqüències serien catastròfiques i irreversibles.
Segons els negacionistes, la temperatura de la terra té a veure amb els raigs còsmics, doncs diuen que les taques solars han augmentat molt. Però, segons uns estudis científics recents, la Terra segueix una tendència ascendent de temperatura, mentre que el Sol mostra una tendència inversa.
La NASA creu en la innocència del Sol i amb el escalfament global, doncs si fos així, l’augment seria a totes les capes de l’atmosfera i només afecta a la que esta més a la vora de la Terra.
El mar es va escalfant a marxes forçades des de 1950 i els volums de neu i gel ha augmentat el nivell del mar i oceans, cosa que engolirà illes i costes.
Des de que en Donald Trump va esser escollit president dels EUA, s’ha convertit en el negacionista nº1 i ha sortit dels protocols de Kioto, on es lluita per no arribar als dos graus de més, que provocaria la contaminació de tots els països, i seria fatal pel planeta. Els EUA són els que emeten més contaminació del planeta.
Anem en compte en cuidar la Terra per que si s’altera la temperatura a nivell global pot tenir conseqüències imprevisibles: estius més calorosos i hiverns més suaus poden alterar els ecosistemes fent desaparèixer determinades especies, provocant manca d’aliments i l’augment de malalties d’altres continents.
JORDI RIBAS
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada