10 de novembre del 2014

FUTBOL CLUB BARCELONA I LEO MESSI


Lionel Andrés Messi (va néixer a Rosario, Argentina, a la província de Santa Fe al 24 de juny de 1987).

Fill de Horacio Messi, treballador en una fàbrica i de Celia Maria Cuccittini, una dona de fer feines de mitja jornada (els dos de procedència italiana).Té dos germans grans (Rodrigo i Matías) i una germana petita (Maria Sol).

Quan en la celebració de cada gol, Leo miri al cel i aixequi els dits índex, ho fa pensant en la seva àvia Celia (que sempre li deia que seria el millor jugador de futbol) morta l’any 1998.

Té un fill amb Antonella Roccuzzo que es diu Thiago.

Als 5 anys jugava ja amb el club Grandoli de la ciutat de Rosario, Argentina. Però més tard el va fitxar el club Newell’s Old Boys. L’any 1995, a l’edat de 8 anys, va fer una proba al River Plate on va ser rebutjat (encara que va meravellar als tècnics) perquè li van detectar una falta hormonal que afectava el seu creixement i no volien pagar el tractament que llavors costava 900 $ al mes durant tres anys. . 

Amb 13 anys, en Leo Messi va fer una proba al Futbol Club Barcelona, sota la atenta mirada d’en Carles Rexach, qui va tenir una gran impressió del jugador argentí (jugant amb nens dos anys més grans que ell).

En Charlie que era, en aquells moments, entrenador del mòdul de talents i secretari esportiu del F C B, li va fer el seu primer contracte en un tovalló de paper (que ara està exposat al museu del club).A més a més, el club català va pagar els costosos dels tractaments a base de hormones de creixement i desprès en Leo va destacar a la lliga infantil.

Aquest és el començament d’una història d’esforç i sacrifici, tant personal com professionalment, que el va portar a entrenar a “La Masia”.

L’1 de maig del 2005, Leo es va convertir en el jugador més jove de la història del FCB (17 anys) en marcar en un partit de lliga de 1º divisió espanyola, contra l’Albacete.

A la mateixa temporada 2004-2005, va guanyar la lliga amb grans jugadors com: Ronaldinho, Samuel Eto’o, Deco…

Al mateix any, amb la selecció juvenil argentina, guanya el mundial de la seva categoria a Holanda. A més a més, va ser escollit el millor jugador del torneig i màxim golejador amb 18 anys.

La següent temporada, la 2005-2006, guanya de nou la lliga estatal i la seva primera final de lliga de Campions contra l’Arsenal.

També debuta amb la selecció absoluta d’Argentina en un partit amistós contra Hongria.

Les dues temporades següents (2006-2007 i 2007-2008), el Barça les passa en blanc i destitueixen al llavors entrenador Frank Rijkaard.

Llavors, la temporada 2008-2009, es fitxa com a nou entrenador a Josep Guardiola i aquella temporada és la millor de la historia del club aconseguint: Copa del Rey, Lliga i Champions contra el Manchester United. Més tard, també obtindrien la Super-copa d’Espanya, la Super-copa d’Europa i el Mundialet de Clubs a Abu-Davi. Aquest equip es va batejar com “el Barça de les 6 copes, el millor Barça de la historia”.

En Messi aquell any es consagra com el millor jugador del moment, marcant 38 gols.

La temporada 2009-2010, aconsegueix registres golejadors històrics, anotant 47 gols en tota la temporada,dels quals 34 són a la Lliga. D’aquesta manera guanya la Bota d’or igualant el registre golejador de Ronaldo Nazario a la temporada 96-97.

En el partit de la Super-copa d’Europa contra F C Xakhtar Donest, en Josep Guardiola a la roda de premsa va assegurar que Messi era probablement el millor jugador que mai havia vist.

El 16 de gener de 2010, amb 22 anys, 6 mesos i 23 dies, es va convertir en el jugador més jove arribant als 100 gols amb el Barça. 

El 21 de març del 2010, Leo es va convertir en el 1º blaugrana en 2 Hattrickls consecutius: El 1º en partit de tornada dels vuitens de final de la Xampions contra el Stuttgart,i el 2º va ser la mateixa setmana en Lliga contra el Valencia. També al.cap de poc d’aquests Hattricks en va fer un contra el Saragossa.

A partir de llavors la premsa esportiva mundial va començar a considerar-lo un dels millors jugadors de tota la història (fins i tot millor que Diego Maradona).

Messi va guanyar del 2009 al 2012 quatre Pilotes d’or consecutives. Fins i tot un any els tres finalistes eren tots jugadors del Barça: Leo Messi, Andres Iniesta, i Xavi Hernández.

En Leo va superar el rècord de Pilotes d’or consecutives que tenien fins llavors: Cruyff, Platini i Van Basten en tres.

La temporada 2010-2011, El FCB guanya la Lliga i la Copa de Europa, contra de nou el United.

Messi al 2012 arribava a la xifra de 91 gols en un any natural superant l’anterior rècord de Gerd Müller de 85 anotacions el 1972.

Rècord mundial en jornades seguides marcant en les lligues europees de 1º divisió (19 jornades), l’espectacular ratxa es va trencar amb una lesió en un partit contra el Paris Saint-Germain.

En Leo va arribar a la final de la fase final de la Copa del Món de Futbol al Brasil 2014, amb la selecció d’Argentina, però la va perdre contra Alemanya a la pròrroga per un a cero.

L’astre argentí, des de el seu debut a 1º divisió espanyola, ha jugat en vint finals i ha tingut vint gols marcats, amb un promig d’un gol marcat per final. Ha guanyat en 15 finals i ha perdut en 5. 

Messi està a un gol de superar el rècord de dianes que manté des de fa anys Telmo Zarraonandia Montoya més conegut per “Zarra” amb 251 gols.

A hores d’ara, Leo Messi té 27 anys i li queden encara molts anys de bon futbol. Esperem que faci guanyar forces més títols al FCB. 

JORDI RIBAS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada