13 de novembre del 2017

MENÚ LEONÉS

(Ingredientes para 6 personas)

Para realizar este menú hacemos primero:

COCIDO DE GARBANZOS 

1 hueso de ternera
1 trozo de carne de ternera 
1 zanahoria 
1patata
1 chorizo 
1 trozo de tocino blanco 
1 trozo de panceta 
6 puñados de garbanzos (previamente puestos a remojo del día anterior)

Preparación: 

Se cogen todos los ingredientes y se ponen a cocer todos juntos cubiertos de agua. Se ponen a fuego lento durante 2 ó 3 horas haciendo chup chup. Se van probando hasta que los garbanzos estén bien tiernos. Entonces ya estará listo.

PRIMER PLATO: SOPA DE FIDEOS


Todo el caldo del cocido anterior
6 puñados de fideos finos

Preparación:

Se aparta el caldo de los garbanzos. Se pone a hervir y se añaden los fideos hasta que estén cocidos. 

SEGUNDO PLATO: GARBANZOS CON CARNE


Preparación: 

Se coloca en una bandeja todos los ingredientes que han quedado en la olla, menos los garbanzos que se sirven solos a parte. Cada persona se sirve la cantidad de cada plato que quiere. 



POSTRE: TORRIJAS


Rebanadas de pan seco 
Leche 
Huevo
Aceite de oliva

Preparación:

Se coge el pan y se dejan unos minutos en remojo con leche. Después se pasan por huevo, y se fríen con aceite de oliva. Por último se pasan por el azúcar, y ya está listo para comer.

¡Que aproveche!

Esther Peral.

6 de novembre del 2017

MACETA EN FORMA DE GATO HECHA CON UNA BOTELLA DE PLÁSTICO



1. Partimos de una botella de plástico. Por ejemplo, de un refresco.

2. Quitamos la etiqueta con agua caliente y jabón.

3. Recortamos la botella por la mitad y damos forma a las orejas.

4. Pintamos el plástico con pintura blanca.

5. Cuando esté bien seco, pintamos los detalles del gato con pintura o rotuladores.

6. Ahora ya podemos colocar directamente la planta o una maceta que encaje. Si ponemos la planta directamente deberemos hacer agujeros en la parte de abajo para que drene el agua.

A mí me ha encantado el resultado ya que da mucha vida a una simple maceta y se tarda muy poco en hacerla. 



Eulàlia Torné

SÈRIES DE TV


Durant molt de temps les sèries de televisió van esser considerades un entreteniment en el sentit literal de la paraula, un substitut pobre del cinema.

Ara l’escenari és diferent: ofereixen atractiu, qualitat i glamour. I fins tot hi ha qui diu que qui no ha vist “Mad Men”, “Jocs de Trons” o “House of cards”, no és ningú.

Al llarg de la dècada passada han impulsat aquest boom en una fàbrica de genialitat.

Però és la punta del iceberg, perquè la graella de les televisions influeixen molt amb l’èxit de les sèries. Com per exemple “El mentalista”, “Castle”, “The Big Bang teory” o “Modern family”. També s’ha de dir que abunden els cadàvers televisius. Són sèries que només duren una temporada i, per desgràcia, solen fracassar entre un 65% a un 70% de total de sèries.

Totes les sèries, amb independència del seu format, segueixen un procés molt similar a la seva elaboració. Tot comença amb una idea, en les que estan implicades poques persones. A vegades, són conceptes abstractes. Una vegada definit el plantejament, es reuneixen amb diverses cadenes de televisió per proposar la seva idea. Aquesta presentació no sol tenir més de quatre pàgines, que inclouen: 

A- Gènere: Drama, comèdia, misteri... 

B- Durada d’episodis

C- Un esbós dels personatges

D- Concepte i plantejament de la història

Si la cadena mostra interès demanarà un plantejament més ampli. Els creadors hauran de desenvolupar la BIBLIA de la sèrie, que és com es diu al extens document que inclou una petita biografia dels personatges principals i com es desenvolupen entre ells. A vegades també s’inclou una proposta de possibles actors i actrius, a més a més, d’un estudi de les localitzacions. 

Aquí entra en joc, la productora i la cadena. La primera és la que posa els diners i la segona qui emet la sèrie. El rodatge comença quan un dels tres o quatre guions que s’han enviat, queda aprovat per la productora i la cadena. Quan s’acaba el rodatge del capítol (fase de premàster), el productor i el director ho repassen i dirigeixen els canvis. Un segon premàster amb les modificacions ja fetes, és enviat a la cadena, que suggereix també els seus ajustos. Després de tot això ja es veu el producte final.

Per molt prometedores que semblin les negociacions, l’equip no començarà a formar-se fins que no hi hagi el contracte signat per la cadena.

Llavors es contracta el personal: guionistes, directors, actors, il·luminadors, atretzo, fusters, maquilladors... fins a preparar una plantilla d’unes vuitanta persones com a mitjana. En termes generals, és més barat pel pressupost construir decorats, que filmar en llocs originals... i a partir d’aquí la maquinària ja no es pot parar.

Els guionistes escriuen, es roda, es munta i tot va a molta velocitat per a complir en les dates d’ entrega.

JORDI RIBAS