19 de gener del 2015

ATEMPTATS A PARÍS "CHARLIE HEBDO"


Des dels atemptats del 11 de setembre del 2001 als E.U.A.,s’ha produït una metòdica retallada dels drets i llibertats dels ciutadans occidentals, amb l’excusa de la lluita antiterrorista, que es va intensificar a Europa arran els atemptats de Londres i Madrid. A Estats Units i diversos països europeus, estan controlant els ciutadans amb les trucades telefòniques, amb els correus electrònics en temps real, Internet amb temps real, sense autorització judicial, i al Regne Unit la policia pot retenir una persona sense càrrecs a la garjola durant 28 dies.

Els recents atacs gihadistes a París ja han desencadenat un nou paquet de mesures restrictives, com per exemple:visitar webs sospitoses o investigar opinions fora del corrent a Internet amb la coartada de prevenir nous atacs terroristes.

El primer ministre francès Manuel Valls, va reconèixer que els dos responsables de l’atac a la revista “Charlie Hebdo”estaven “sota vigilància de la policia”.

Per tant, no eren desconeguts en aquestes mesures de control preventius, trets d’una pel·lícula d’espies.

Pel que sembla, es va produir un error en aquella vigilància policial, en acumular dades de tothom en lloc de guardar només dels sospitosos, creant una allau impossible d’analitzar.

La deficient col·laboració i posada en comú de les dades entre els cossos de seguretat nacionals i la falta d’un servei d’intel·ligència europeu, permet que els coneguts gihadistes puguin seguir perpetrar atemptats a la Unió Europea.

JORDI RIBAS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada