1 de desembre del 2014

TRESORS MÍTICS PER DESCOBRIR


Ara explicarem la recerca de varis tresors mítics i els personatges que els buscaven:

-Or banyat de sang:

L’Olonès, l’alies de Jean-David Nau (1630-1671), va ser el pirata més temut de tots els temps. Aquest carnicer, té les mans tacades de sang de centenars de morts.

Joaquín Garrido, un ancià pescador a Cuba, va fer amistat amb uns nord-americans al 1926 i els hi va dir que era descendent de la tripulació pirata de L’Olonès.

Entre les possessions del vell va aparèixer un curiós mapa que senyalava el lloc on hi havia amagat el Tresor d’aquest sanguinari pirata. 

Fins ara, ningú ha pogut desxifrar el lloc exacte on està enterrada aquesta gran fortuna, de totes formes els experts diuen que el mapa és tan infantil que dubten que el document sigui autèntic.

Tant mateix el Tresor de L’Olonès encara ningú l’ha descobert. 

-Una fortuna submergida:

Al 1553 Francisco Pizarro va exigir un rescat al poble Inca a canvi de la vida del seu emperador Atahualpa. El sobirà va prometre omplir tota una habitació d’or i va complir amb la seva paraula. Qui no la va complir va ser Pizarro, que el va executar amb “el garrote vil”.Com a revenja, els Inques, van robar l’or i el van llançar al llac Yanacocha, a la regió de Llantani, a les muntanyes dels Andes.

Al 1700 l’espanyol Anastasio Guzman,va anar a buscar el tresor, i encara que no el va trobar,va fer un mapa de la regió.

Amb una copia del mapa, l’explorador anglès Richard Spruce, va muntar una expedició per localitzar la fortuna però no va tornar mai.

-Mentides sobre el dorado:

Walter Raleigh (1552-1618), al 1617 va realitzar el seu últim viatge. La seva intenció era trobar “El Dorado”, una ciutat mítica que estava farcida de fabulosos tresors a l’actual Veneçuela.

Es va guiar pels fabulosos relats dels natius. El corsari va enviar al seu propi fill per trobar la ciutat, però les tribus hostils quasi van eliminar tota l’expedició.

Raleigh va tornar a Anglaterra fracassat i amb un mapa de“El Dorado” que ningú de la cort es creia.

El protagonista va ser amant de la reina Isabel I i va contribuir a la derrota de “L’armada invencible”, però va perdre el favor real per diversos fracassos i al enamorar-se d’una minyona de la cort.

Va caure en desgràcia i el van acusar de traïció i al 1618 el van decapitar.

-Un mapa inexistent:

Desprès d’una fructífera carrera com a pirata, (saqueix de la riquísima ciutat de Panamà), el monarca anglès, va nomenar a Henry Morgan (1635-1688) governador de Jamaica. Duran aquests anys va acumular una gran fortuna, però al 1672 des de Londres el van acusar de traïció.

Abans de tornar a Europa va manar que li ocultessin la seva fortuna personal.

A Morgan el van trobar innocent i va poder tornar a Jamaica i va morir vell i gaudint d’honors.

Les llegendes diuen que el tresor segueix amagat en una illa caribenya. No va deixar cap mapa, però l’escriptor Robert L. Stevenson es va inventar un mapa fals sobre aquest tresor, que va il·lustrar la 1º edició de “l’illa del tresor”.

-Protegits dels “Gringos”:

Al 1520 Hernán Cortés va reunir una gran quantitat d’or capturat a Moctezuma Xocoiotzin (1466-1520), l’últim emperador dels asteques, que fou assassinat pel seu propi poble en una pluja de fletxes durant l’anomenada “noche triste”, acusat de complicitat amb els espanyols. 

El tresor no va sortir de Mèxic però al 1847, durant la guerra contra els EE.UU, el govern mexicà el va amagar. Se’n va encarregar de fer-ho el jesuïta Joaquín Pomes, qui va fer el mapa de les coves californianes en les que les va ocultar.

Des de llavors mai s’ha trobat la fortuna.

-L’or de Yamasita:

Durant la 2º guerra mundial el general Tomoyuki Yamashita (1885-1946), anomenat el tigre d’Àsia per sanguinari, i perquè va conquerir Xina, Singapur i Filipines.

Amb la rendició del imperi Nipó, a Yamashita l’executaren per crims de guerra.

El general va reunir una gran fortuna en lingots d’or saquejats de tota Àsia.

Al caure Filipines al 1945, va ordenar enterrar el botí. On? el secret se’l va emportat a la tomba.

Però al 1947, un filipí anomenat Domingo Pachigon, va revelar que posseïa un mapa del tresor, que li havia pres a un soldat japonès moribund.

El mapa és un galimaties de coordenades i direccions en clau, que ningú fins ara a aconseguit desxifrar.

JORDI RIBAS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada